Home

Program info

Hvad kan du finde i databasen

Det mener brugerne

Hvorfor skal det koste noget?

Bliv medlem

Prøv demo

Historien bag danske aner

Persondataloven

Medlemsvilkår og betingelser

 

 

 

 

  Hvordan er danskeaner.dk opstået ?

   
  Følgende er en beskrivelse af hvad ejer af danskeaner.dk har arbejdet med gennem årene. Foruden dette må der
  ikke glemmes alt det medlemmerne af danskeaner har bidraget med af egen slægtsforskning. En stor tak til alle.
   
  Læs om de første 10 år
  2010:
  Status 10 år efter opstart Databasen indeholder pt 247,536 personer. Efternavne 22,953 forskellige. Kilder: 1225 forskellige kildehenvisninger (en kilde kan have mange personer tilknyttet) 2010 har gået meget med at optimerer databasen, f.eks kan nævnes at stednavne data tabel er under krafitg gennemgang og mange tusinde dubletter er allerede flettet. Der arbejdes forsat med
  Dansk Biografisk leksikon. Samt at der er blevet lavet en facebook gruppe for medlemmer. Af program forbedring kan bl.a.
  nævnes bedre søge muligheder med pre visning af sider når mus holdes over link, diasshow og PDF repoter samt slægtsskabs
  beregner er forbedret
   
  2011:
  Databasen runder de 250.000 personer. Som noget nyt er der nu lavet en Wiki del, pt. indeholder den over
  200 sider relateret til slægtsforskning. Denne Wiki har også ikke medlemmer af danskeaner adgang til. Derudover arbejdes der stadig med indtastning af Dansk Biografisk leksikon (DBL) som jo er et kæmpe værk og vil tage mange år før færdig indtastet samt danske
  adels slægter som altid.
   
  2012:
  Databasen runder de 265.000 personer. Starten af året gik med en større program opdatering, iform af nyt layout på hjemmeside
  og i databasen så resultatet blev en større enshed i udformning, farver m.m mellem info siderne inden der logges ind i databasen og for medlemmer der er logget ind. Stednavne poster fik en grundig gennemgang og mange dubletter blev flettet. Projekt folketælling 1787 blev sat igang. Der blev lagt 517 nye biografier fra Dansk Biografisk Leksikon ind i databasen. Wiki for slægtsforsker der blev alle sogne for Hjørring Amt med beskrivelsefra Trap Danmark lagt ind.
   
  2013:
  Bød på mange spændende udfordringer og nye tiltag.
  Det mest iøjnefaldende er et navneskift i august fra Nordisk Slægtsdatabase til Danskeaner. Dette blev lavet efter lang tids overvejelse. for efter 13 års udvikling blev det vigtig at signalerer kerneområdet, og det er udgangspunktet i de danske aner.
  Heldigvis blev det taget godt imod, og der blev afholdt en gratis gæsteweekend med 224 gæstemedlemmer der skulle tages hånd om så efter 3 dages arbejde fra 06 - 24 blev der sovet lidt længe :-)
  Wiki for slægtsforsker er der blevet arbejdet en del med og dækker nu alle sogne i Hjørring, Aalborg og Thisted amter. Masser af historisk info fra omkring år 1900.
  Der er også blevet geokodet til den store guldmedalje over 5500 lokaliteter har tilkoblet kortvisning manuelt vurderet efter gamle 1800 tals kort, så du på den måde kan se hvor din slægt har opholdt sig ved forskellige begivenheder i livet.
  Databasen rundede de 275.000 unikke personer

  2014:
  Mobil og tablet visning er blevet bedre, da siderne analyserer om opkald kommer fra mobil eller andre små enheder.
  4 nye spændende anetavler visninger er blevet tilføjet, 2 med spindeside (mors side) og 2 med sværdside (fars side).
  Wiki for slægtsforsker 545 sogne er det blevet til i 2014 Ialt 898 sogne er nu med i wiki, med historisk sogne info fra Trap Danmark, ca 1400 sides tekst er kopier over indtil videre. 24. august 2014 var det 1 årsdag for server skift og på det år var der 228.064 sidevisning på wiki.
  Wibergs præstehistorie. I efteråret blev der startet et større projekt op i wiki med tilkobling af sognets præster.
  Så det nu er lettere at se i hvilken præst der udførte den kirkelige handling.
  Folketælling 1787
  Projektet har lagt lidt i skyggen af wiki og det blev kun til 6926 nye personer i Hjørring Amt
  Slægtssystem undersøgelse.
  Danskeaners samarbejds partner Genealogisk Forum på facebook lavede i foråret en undersøgelse af slægts indtastnings systemmer.
  Det blev faktisk til en flot 7 plads ud af 52. Samtidig viste undersøgelsen at danskeaner var det største nationale dansk ejet online system.


  2015:
  Databasen indeholder dec. 2015 i alt 315.000 personer. På brogramsiden er der bl.a. kommet en ny familie tavle til, som let giver overblik over søskende både egne og søskende til forældre. I årets løb er der blevet arbejdet med følgende.
  Folketælling 1787
  Det første hele amt for folketælling 1787 er lagt ind i danskeaner. I alt 40820 personer for Hjørring Amt er lagt ind. Når der ligges så mange personer fra folketællinger ind i danskeaner er der 100vis af bearbejdelse timer bag for at data er brugbare i slægtstræ regi. Dertil kommer selvfølgelig at alle personer er manuelt koblet sammen i familie relation hvor muligt, og eksisterende dubletter i database er samlet.
  Sagt med andre ord, har du slægt i dette amt, der levede i 1787, så vil dine aner være her og lige til at arbejde videre med, ofte skal der bare kobles med eksisterende personer i database, før dit slægtstræ tager form.
  Geokodning af steder:
  I Danskeaner er der også geografisk kort visning via google map, så du på denne måde kan se hvor din slægt hørte til. Kvaliteten er selvfølgelig på plads. Der geokodes manuelt efter gamle 1800 tals kort, så lokalitet får den rette historiske placering. Over 13000 steder har nu kortvisning.
  Wiki for slægtsforsker:
  Nye sogne er kommet til det blevet til og 24. august 2015 var det 2 årsdag for server skift og på de 2 år har der været  677.022 sidevisninger.
  Wibergs præstehistorie.
  Startede op i efteråret 2014 tilkobling og bearbejdning af sognets præster dels i dabasen og på wiki. Odense Amt er nu færdigbehandlet. 

  Præstelisterne til de enkelte sogne er lagt ind, som lister på Wiki og i databasen er familieforhold bearbejdet I slægtstræ regi.

   

   

 

Medlems login  
Brugernavn og password

Bliv medlem

Prøv demo

 

Gratis historisk opslagsværk

Wiki for slægtsforsker

 

 

Samarbejdspartner:

Genealogisk Forum (slægtsforskning med omtanke på facebook)

Danish Family Search (Kildeindtastings projekt og søgning i danske kilder)  

 

 

Danskeaner.dk©, v. Michael Hedeman 2000-2020. Telefon 42293898  kontakt@danskeaner.dk cvr nr. 25243722